10 شرکتی که بیشترین سود را از جنگ برده‌اند

ساخت وبلاگ

تجارت جنگ، یکی از سودآورترین تجارتها است. ۱۰۰ فروشنده بزرگ سال ۲۰۱۱ حدود ۴۱۰ میلیارد دلار از فروش جنگ‌افزارها و ارائه خدمات نظامی درآمد داشته‌اند. تنها ۱۰ شرکت از این ۱۰۰ شرکت بیش از ۲۰۸ میلیارد دلار فروش داشته‌اند. "وال استریت ۷ / ۲۴" به بررسی ۱۰ شرکت پردرآمد از لیست ۱۰۰ شرکت پرفروش در زمینه تجهیزات و خدمات نظامی پرداخته است که در سال ۲۰۱۱ توسط موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم تهیه شده است.
10 شرکتی که بیشترین سود را از جنگ برده‌اند
 
  در گزارشی که در پایگاه اینترنتی "وال استریت ۷ / ۲۴" منتشر شده، آمده است: این شرکت‌ها به طور گسترده از رشد هزینه‌های نظامی آمریکا که بیشترین بودجه نظامی در دنیا را دارد، سود برده‌اند. در سال ۲۰۰۰ بودجه دفاعی آمریکا تقریبا ۳۱۲ میلیارد دلار بود که تا سال ۲۰۱۱ این رقم به حدود ۷۱۲ میلیارد دلار افزایش یافت. فروش جنگ‌افزار با افزایش هزینه‌های دفاعی افزایش یافته است.

موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم یادآور شده است که بین سال‌ها ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱ فروش جنگ‌افزار در میان ۱۰۰ شرکت برتر حدود ۵۱ درصد رشد داشته است.

اما این روند اخیرا برعکس شده است. در سال ۲۰۱۱ در مقایسه با سال ۲۰۱۰ این ۱۰۰ شرکت حدود پنج درصد کاهش فروش داشته‌اند. "سوزان جکسون" کارشناس مسائل دفاعی موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم در ایمیلی به وال استریت ۷ / ۲۴ گفت که اقدامات ریاضتی در کشورهای اروپایی و آمریکا باعث به تاخیر افتادن یا کندی ساخت سیستم‌های تجهیزات نظامی گوناگون شده است. نگرانی‌های ریاضت اقتصادی موضوع را در سال ۲۰۱۱ بدتر کرده است. 

کاهش هزینه‌های دولت فدرال آمریکا که تاثیر آن از این ماه آغاز شده است و به کاهش خودکار هزینه‌های دولتی معروف است، بدین معناست که هزینه‌های نظامی تا حدود ۵۰۰ میلیارد دلار کاهش خواهد یافت مگر اینکه برخی از تقلیل هزینه‌ها معکوس شود.

علاوه بر این، مداخله آمریکا در درگیری‌های افغانستان و عراق اوضاع را برای این کشور پیچیده کرده است. آخرین نیروهای نظامی آمریکا در دسامبر ۲۰۱۱ کشور عراق را ترک کردند و در آخر، موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم اشاره کرد که تحریم‌ انتقال سلاح به لیبی نیز در رکود فروش تجهیزات نظامی نقش داشته است.

بسیاری از این شرکت‌ها توجه خود را بر کشورهای دیگر متمرکز کرده‌اند تا کاهش فروش در آمریکا و اروپا را جبران نمایند. جکسون گفت که تولیدکنندگان تجهیزات نظامی به طور خاص علاقمند به فروش اسلحه به کشورهای مناطق آمریکای جنوبی، خاورمیانه و بخش‌هایی از آسیا هستند. به طور مثال، بی ای ای (BAE) به دنبال انعقاد قرارداد و توافق با عربستان سعودی است. در همین حال، رئیس مالی شرکت "نورثروپ گرومان" اخیرا تاکید کرده است که این شرکت ممکن است هواپیمای "گلوبال هاک" خود را به ژاپن یا کره جنوبی بفروشد.

 وال استریت ۷ / ۲۴ به بررسی ۱۰ شرکت که بیشترین فروش جنگ افزار را در سال ۲۰۱۱ داشته‌اند، پرداخته است. جنگ‌افزار تحت عنوان فروش تجهیزات به مشتریان نظامی تعریف می‌شد، برای اهداف تولیدی یا صادراتی، اما فروش کالاها یا فرآورده‌های عمومی از قبیل نفت و تجهیزات کامپیوتری به مشتریان نظامی را در بر نمی‌گیرد. در این گزارش همچنین به فروش جنگ افزارها از سال ۲۰۱۰ توجه شده است، و فروش کلی هر شرکت نیز بررسی شده است. 

علاوه بر فروش کلی هر شرکت در سال ۲۰۱۱، سودها و تعداد کل کارکنان هر شرکت نیز که توسط موسسه صلح استکهلم فراهم شده بود، مورد مطالعه قرار گرفته است. در زیر نام این شرکت‌ها از آخر به اول تنظیم شده است:

۱۰- یونایتد تکنولوجیز (United Technologies)
فروش تجهیزات نظامی سال ۲۰۱۱: ۶ / ۱۱ میلیارد دلار
فروش کل سال ۲۰۱۱: ۲ / ۵۸ میلیارد دلار
سود کلی: ۳ / ۵ میلیارد دلار
تعداد کل کارکنان: ۱۹۹ هزار و ۹۰۰ تن
حوزه کاری: هواپیما، تجهیزات الکترونیکی، انواع موتورها

یونایتد تکنولوجیز طیف گسترده‌ای از تجهیزات نظامی و به طور خاص بالگردهای نظامی، از قبیل بالگرد "بلک هاک" برای ارتش آمریکا و بالگردهای "سی هاک" برای نیروی دریایی آمریکا، تولید می‌کند. یونایتد تکنولوجیز سودآورترین شرکت در بین این ۱۰ شرکت بوده است که در سال ۲۰۱۱ بیش از ۳ / ۵ میلیارد دلار سود داشته است. این شرکت همچنین بیشترین تعداد نیروی کاری را داشته است که حدود ۲۰۰ هزار تن در سراسر دنیا بوده‌اند. تجهیزات نظامی تنها ۲۰ درصد از فروش ۲ / ۵۸ میلیارد دلاری سال ۲۰۱۱ این شرکت را تشکیل می‌دهد. دیگر محصولات تولیدی شرکت یونایتد تکنولوجیز عبارتند از: آسانسور، پله برقی، دستگاه تهویه و یخچال. فروش‌های بین‌المللی ۶۰ درصد درآمد کل شرکت را در سال ۲۰۱۲ تشکیل می‌دهد.

۹- ال – ۳ کامیونیکشنز (L-۳ Communications)
فروش تجهیزات نظامی سال ۲۰۱۱: ۵ / ۱۲ میلیارد دلار
فروش کل سال ۲۰۱۱: ۲ / ۱۵ میلیارد دلار
سود کل: ۹۵۶ میلیون دلار
تعداد کل کارکنان: ۶۱ هزار تن
حوزه کاری: تجهیزات الکترونیک

حدود ۸۳ درصد فروش ال – ۳ کامیونیکشنز در سال ۲۰۱۱ مرتبط با فروش تجهیزات نظامی بوده است که در کل به بیش از ۵ / ۱۲ میلیارد دلار می‌رسد. این مقدار کمتر از ۱ / ۱۳ میلیارد دلار فروش تجهیزات نظامی این شرکت در سال ۲۰۱۰ بوده است. این شرکت دارای چهار بخش تجاری مختلف است که عبارتند از: سیستم‌های الکترونیکی؛ مدرنیزه کردن، تعمیر و نگهداری هواپیما؛ راهکارهای امنیت ملی و فرماندهی، کنترل، ارتباطات، اطلاعات، تجسس و شناسایی. این شرکت علاوه بر تولید انواع گوناگون تجهیزات نظامی، تولید کننده اصلی سیستم‌های هواپیماهایی بدون سرنشین است. در سال ۲۰۱۱ این شرکت سودی در حدود ۹۵۶ میلیون دلار به دست آورد و در حدود ۶۱ هزار تن در استخدام این شرکت بوده‌اند.

۸- فینمکانیکا (Finmeccanica)
فروش تجهیزات نظامی سال ۲۰۱۱: ۶ / ۱۴ میلیارد دلار
فروش کل سال ۲۰۱۱: ۱ / ۲۴ میلیارد دلار
سودکل: ۲ / ۳ میلیارد دلار ضرر
تعدا کل کارکنان: ۷۴ هزار و ۴۷۰ تن
حوزه کاری: هواپیما، توپ جنگی، انواع موتورها، تجهیزات الکترونیکی، وسایل نقلیه نظامی، موشک‌ها، سلاح‌های کوچک و مهمات.

شرکت ایتالیایی فینمکانیکا انواع گوناگون تجهیزات نظامی را از قبیل تجهیزات الکترونیکی امنیتی و تجهیزات الکترونیکی مورد نیاز بالگردها تولید می‌کند. ۶۰ درصد از حدود ۱ / ۲۴ میلیارد دلار فروش این شرکت مربوط به تجهیزات نظامی بوده است. فینمکانیکا ۲ / ۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۱ ضرر کرده است.

این شرکت ایتالیایی اکنون با اتهام رشوه‌دهی برای به دست آوردن قرارداد ۷۵۰ میلیارد دلاری فروش ۱۲ بالگرد نظامی به دولت هند در سال ۲۰۱۰، مواجه است. "گیوسپ اورسی" رئیس وقت این شرکت در ماه فوریه دستگیر شد اما هرگونه اتهام را رد کرده است. دیگر افراد اجرایی این شرکت از جمله رئیس بخش‌ هلی‌کوپترسازی این شرکت نیز جایگزین شده‌اند و این شرکت از انتشار نتایج مالی زمانی که این موضوعات خاتمه نیابند و حل نشوند، خودداری می‌کند.

۷- ای ای دی اس (EADS)
فروش تجهیزات نظامی سال ۲۰۱۱: ۴ / ۱۶ میلیارد دلار
فروش کل سال ۲۰۱۱: ۳ / ۶۸ میلیارد دلار
سودکل: ۴ / ۱ میلیارد دلار
تعداد کل کارکنان: ۱۳۳ هزار و ۱۲۰ تن

شرکت دفاعی هوافضایی اروپا، که در هلند مستقر است، در سال ۲۰۱۱ فروش تجهیزات نظامی به ارزش ۴ / ۱۶ میلیارد دلار داشته است، که تقریبا هم‌اندازه فروش سال ۲۰۱۰ این شرکت است، اما تجهیزات نظامی تنها ۲۴ درصد کل فروش ۳ / ۶۸ میلیارد دلاری سال ۲۰۱۱ این شرکت را تشکیل می‌دهد. شرکت دفاعی هوافضایی اروپا و بی ای ای سیستمز تلاش کرده‌اند تا برای دستیابی به ۴۵ میلیارد دلار فروش ادغام شوند؛ ادغامی که می‌توانست به تاسیس بزرگترین شرکت هوا فضایی دنیا منجر شود. اما این تلاش در ماه اکتبر در پی ابراز نگرانی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با شکست مواجه شد. مرکل اعلام کرده بود که تاسیس چنین شرکتی نفوذ دولت آلمان را در حاشیه قرار خواهد داد و اتخاذ تصمیم را در فرانسه و انگلیس متمرکز خواهد کرد.

۶- نورثروپ گرومان (Northrop Grumman)
فروش تجهیزات نظامی سال ۲۰۱۱: ۴ / ۲۱ میلیارد دلار
فروش کل سال ۲۰۱۱: ۴ / ۲۶ میلیارد دلار
سودکل: ۱ / ۲ میلیارد دلار
تعداد کل کارکنان: ۷۲ هزار و ۵۰۰ تن
حوزه کاری: هواپیما، تجهیزات الکترونیکی، موشک، کشتی، تجهیزات فضایی

همانند دیگر شرکت‌های این لیست، نورثروپ گرومان طیف گسترده‌ای از تجهیزات نظامی از قبیل سیستم‌های هواپیماهای بدون سرنشین، رادارهای هوایی و دفاعی-موشکی، سیستم‌های واکنش در زمان رویدادهای بحرانی را تولید می‌کند. در سال ۲۰۱۱، نورثروپ گرومان از فروش ۴ / ۲۱ میلیارد دلاری تجهیزات نظامی خود خبر داد که ۸۱ درصد از ۴ / ۲۶ میلیارد دلار فروش این شرکت را تشکیل می‌دهد. اما فروش تجهیزات نظامی در سال ۲۰۱۱ نسبت به ۲ / ۲۸ میلیارد دلار فروش سال ۲۰۱۰ کاهش داشته است. فروش تجهیزات نظامی این شرکت بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ رشد ۵ / ۳ میلیارد دلاری داشته است. این شرکت رکود مذکور را به کاهش هزینه‌های دولتی در پروژه‌های دفاعی نسبت داده است. با این حال، این شرکت سودی بیش از ۱ / ۲ میلیارد دلار را در سال مالی ۲۰۱۱ اعلام کرده بود که اندکی بیشتر از درآمد این شرکت در سال پیش از آن بوده است.

۵- ریتئون (Raytheon)
فروش تجهیزات نظامی سال ۲۰۱۱: ۵ / ۲۲ میلیارد دلار
فروش کل سال ۲۰۱۱: ۹ / ۲۴ میلیارد دلار
سودکل: ۹ / ۱ میلیارد دلار
تعداد کل کارکنان: ۷۱ هزار تن
حوزه کاری: تجهیزات الکترونیکی و موشک

ریتئون که در والتم، ماساچوست مستقر است یکی از بزرگترین مقاطعه‌کاران دفاعی در آمریکا است. این شرکت طیف گسترده‌ای از محصولات دفاعی را از قبیل موشک "کروز تام‌ هاک" تولید می‌کند. کل فروش تجهیزات نظامی این شرکت در سال ۲۰۱۱ ، ۵ / ۲۲ میلیارد دلار بوده است که ۹۰ درصد فروش کل این شرکت را تشکیل می‌دهد. اما فروش تجهیزات نظامی این شرکت نسبت به ۲۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰ اندکی کاهش یافته است. این کاهش فروش هنوز متوقف نشده است. کل فروش سال ۲۰۱۲ ، ۵ / ۱ درصد کاهش داشته است و ریتئون پیش‌بینی کرده است که فروش در سال ۲۰۱۳ نیز سه درصد کمتر خواهد شد. این تخمین تاثیرات کاهش خودکار هزینه‌های دولت آمریکا را هنوز محاسبه نکرده است. خوشبختانه این شرکت می‌تواند به مشتریان خارجی خود امیدوار باشد تا بتواند فروش کم داخل کشور (آمریکا) را جبران نماید و در ماه ژانویه حدود ۴۰ درصد از سفارشات این شرکت به خارج از آمریکا ارسال شدند. این شرکت در نظر دارد که فروش بین‌المللی خود در سال ۲۰۱۳ را افزایش دهد.

۴- جنرال دینامیکز (General Dynamics)
فروش تجهیزات نظامی سال ۲۰۱۱: ۸ / ۲۳ میلیارد دلار
فروش کل سال ۲۰۱۱: ۷ / ۳۲ میلیارد دلار
سود کل: ۵ / ۲ میلیارد دلار
تعداد کل کارکنان: ۹۵ هزار و ۱۰۰ تن

شرکت جنرال دینامیکز با ۱۸ هزار معامله به ارزش ۵ / ۱۹ میلیارد دلار، سومین مقاطعه‌کار بزرگ با دولت آمریکا بوده است. تقریبا ۹ / ۱۲ میلیارد دلار این معاملات به نیروی دریایی مربوط بوده است در حالی که تنها ۶ / ۴ میلیارد دلار آن به تجهیزات نظامی ارتش مرتبط می‌شد. این شرکت فروشی در حدود ۸ / ۲۳ میلیارد دلاری در تجهیزات نظامی در سال ۲۰۱۱ داشته است که ۷۳ درصد از فروش کل این شرکت را تشکیل می‌دهد. فروش جنگ‌افزار این شرکت اندکی نسبت به سال ۲۰۱۰ کاهش داشته‌ است. این شرکت بیش از ۹۵ هزار نیروی کار در سراسر دنیا دارد و مجموعه گوناگونی از محصولات از قبیل قایق‌های الکتریکی، وسایل نقلیه ریلی و چرخدار و تانک‌های جنگی تولید می‌کند. این شرکت نگرانی‌هایی را در مورد تاثیرات بالقوه به علت کاهش خودکار هزینه‌های دولتی بر ارتش آمریکا ابراز کرده است و اخطارهایی درباره اخراج کارکنان داده است.

۳- بی ای ایی سیستمز (BAE Systems)
فروش تجهیزات نظامی سال ۲۰۱۱: ۲ / ۲۹ میلیارد دلار
فروش کل سال ۲۰۱۱: ۷ / ۳۰ میلیارد دلار
سودکل: ۳ / ۲ میلیارد دلار
تعداد کل کارکنان: ۹۳ هزار و ۵۰۰ تن
حوزه کاری: هواپیما، توپ جنگی، تجهیزات الکترونیکی، وسایل نقلیه نظامی، موشک، سلاح‌های کوچک، مهمات، کشتی.

بی ای ایی سیستمز بزرگترین شرکت غیرآمریکایی فروشنده تجهیزات نظامی است که در سال ۲۰۱۱ حدود ۲ / ۲۹ میلیارد دلار فروش داشته است. این مقدار ۹۵ درصد سود این شرکت در سال ۲۰۱۱ را تشکیل می‌دهد. با این حال میزان فروش تجهیزات نظامی این شرکت در مقایسه با ۹ / ۳۲ میلیارد دلار سال ۲۰۱۰ کاهش داشته است. محصولاتی که بی ای ایی می‌فروشد عبارتند از: سیستم پوشش زرهی ال- رود بار (L-ROD Bar) که وسایل نقلیه دفاعی را می‌پوشاند و جت آموزشی پیشرفته "هاک" که محیط شبیه‌سازی شده پیچیده را برای آموزش خلبانان نظامی فراهم می‌کند. این شرکت اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۳ فروش خود در خارج از آمریکا و انگلیس را افزایش خواهد داد. بی ای ایی اعلام کرده است که چشم‌انداز آینده این شرکت به فروش در آمریکا و انگلیس بسیار محدود است زیرا حضور این دو کشور در درگیری‌های بین‌المللی کاهش یافته است و این دولت‌ها دچار کسری بودجه شده‌اند.

۲- بوئینگ (Boeing)
فروش تجهیزات نظامی سال ۲۰۱۱: ۸ / ۳۱ میلیارد دلار
کل فروش سال ۲۰۱۱: ۷ / ۶۸ میلیارد دلار
کل سود: ۴ میلیارد دلار
تعداد کل کارکنان: ۱۷۱ هزار و ۷۰۰ تن
حوزه کاری: هواپیما، تجهیزات الکترونیکی، موشک، تجهیزات فضایی

بوئینگ با عقد قرارداد فروش کالا به دولت آمریکا به ارزش ۵ / ۲۱ میلیارد دلار، دومین پیمانکار بزرگ نظامی دولت آمریکا در سال ۲۰۱۱ بوده است. این شرکت که در شیکاگو مستقر است انواع گوناگون تجهیزات نظامی از قبیل سیستم‌های موشکی استراتژیک، سیستم‌های الکترو-نوری و لیزری و سیستم‌های ثبت موقعیت جهانی تولید می‌کند. به‌رغم این تکنولوژی‌ها تنها ۴۶ درصد از کل فروش ۷ / ۶۸ میلیارد دلاری سال ۲۰۱۱ این شرکت مربوط به تجهیزات نظامی بوده است. بوئیگ بزرگترین تولیدکننده هواپیماهای تجاری در دنیا است که هواپیماهای ۷۴۷، ۷۵۷ و اخیرا نیز بوئینگ ۷۸۷ دریم‌لاینر (Boeing ۷۸۷ Dreamliner) را تولید کرده است. بوئینگ همچنین در تکنولوژی فضایی شناخته شده است. این شرکت قراردادهایی به ارزش یک میلیارد دلار در سال ۲۰۱۱ با ناسا منعقد کرده است.

۱- لاکهید مارتین (Lockheed Martin)
فروش تجهیزات نظامی سال ۲۰۱۱: ۳ / ۳۶ میلیارد دلار
فروش کل سال ۲۰۱۱: ۵ / ۴۶ میلیارد دلار
سودکل: ۷ / ۲ میلیارد دلار
تعداد کل کارکنان: ۱۲۳ هزار تن
حوزه کاری: هواپیما، قطعاتی الکترونیکی، موشک، تجهیزات فضایی

در سال ۲۰۱۱ لاکهید مارتین فروشی به ارزش ۳ / ۳۶ میلیارد دلار داشته است که اندکی بیش از فروش ۷ / ۳۵ میلیارد دلاری این شرکت در سال ۲۰۱۰ بوده است. در سال ۲۰۱۱ فروش تجهیزات نظامی این شرکت ۷۸ درصد از فروش کل آن را که ۵ / ۴۶ میلیارد دلار بوده است، تشکیل می‌داد. در سال ۲۰۱۱ این شرکت ۱۲۳ هزار نیروی کاری در سراسر دنیا داشته است. در واحد دفاعی و هوافضایی شرکت لاکهید، طیف گسترده‌ای از محصولات از قبیل هواپیما، موشک، سیستم‌های پهپاد و سیستم‌های راداری تولید می‌شوند. لاکهید و کارکنانش نگران پرتگاه‌ مالی و کاهش خودکار هزینه دولت بوده‌اند‌؛ کاهش‌هایی که سبب قطع قسمتی از بودجه پنتاگون می‌شود. در پاییز سال ۲۰۱۲، این شرکت پیش از کاهش تولیدات خود که به درخواست کاخ سفید صورت گرفت، به همه کارکنان خود اخطار اخراج داده بود.

##@بهاران@##...
ما را در سایت ##@بهاران@## دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سیدسعیدبهروز saeed1350 بازدید : 245 تاريخ : پنجشنبه 24 اسفند 1391 ساعت: 12:10